Btw-nummers controleren

Wilt u het btw-nummer van uw binnenlandse klant controleren? Ga dan naar de internetsite van de Europese Commissie. Op deze internetsite kunt u naast de geldigheid van het btw-nummer ook de naam- en adresgegevens van uw afnemer controleren. Is het nummer niet geldig of wijken de naam- en adresgegevens af? Neem dan contact op met uw afnemer.

Bevestiging van controle

Wilt u een bevestiging van de door u uitgevoerde btw-nummercontrole? Dan kunt u het resultaat van de controle afdrukken en/of opslaan in uw computer. Bij het controleren kunt u uw eigen btw-nummer invoeren. Deze wordt dan getoond op de bevestiging.

Meerdere btw-nummers controleren

U kunt via de EU-internetsite één of meerdere btw-nummers geautomatiseerd controleren. Informatie over deze wijze van controle, maar ook het antwoord op andere vragen vindt u op de EU-internetsite in de rubriek ‘Veelgestelde vragen’ (FAQ).

Updated: 11 juni 2013 — 07:48