Hoog of laag btw tarief hanteren in de horeca?

Er is een regel in de belastingwetgeving dat als een dienst met bijvoorbeeld een hoog btw tarief opgaat in een andere dienst met laag btw tarief dan mag het lage btw tarief gehanteerd worden. Een voorbeeld hiervan is als er bijvoorbeeld wijn toegevoegd aan een gerecht.

 

Nu is er ook discussie ontstaan over de drank die bij het eten geserveerd wordt. Een ondernemer stelt dat deze opgaat in de totale horecadienst. De belastingdienst is het hier niet mee eens en stelt volgens een ingewikkelde redenering dat er sprake is van twee aparte diensten. Er wordt op dit moment geprocedeerd over dit onderwerp, maar zo zijn er nog wel meer issues binnen de horeca die met btw te maken hebben. Benieuwd welke issues dit zijn? Neemt eens vrijblijvend contact met ons op: richard.overweg@ambitions.nu of 06-57592486.

Updated: 27 december 2016 — 12:51