Extra aandacht van de belastingdienst voor horecabedrijven vanwege fraude in de horeca

De horeca krijgt van de Belastingdienst veel aandacht. De Belastingdienst krijgt veel tips en informatie over die branche binnen.

De Belastingdienst geeft geen terugkoppeling over wat concreet met informatie zoals tips en klikbrieven gedaan wordt. Dat komt door de fiscale geheimhoudingsplicht van de Belastingdienst. Dat heeft de Staatssecretaris van Financiën geantwoord op vragen naar aanleiding van een aflevering van Brandpunt waarin gerept werd van mogelijke fraude in de horeca en dat de Belastingdienst van die fraude op de hoogte is door tips en klikbrieven.

De staatssecretaris erkent dat de horeca een branche is die veel aandacht krijgt van de Belastingdienst en dat de Belastingdienst daarover veel tips en informatie ontvangt die mede ondersteunend zijn bij het maken van keuzes, het houden van toezicht en het opsporen van fraude.

Zorg daarom dat u uw boekhouding en registraties in uw restaurant, café of hotel goed op orde heeft. Wilt u vrijblijvend kennismakingsgesprek hierover? Neem gerust contact op met ons.