AOV voor zzp’ers wordt verplicht

Arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht? Als het principeakkoord over pensioenen doorgaat, wordt er binnenkort van jou als zzp’er verwacht dat je jezelf verzekert voor arbeidsongeschiktheid. We geven je daarom graag 6 heldere antwoorden op de meest gestelde vragen over de AOV.

AOV voor zzp’ers wordt verplicht

Voordat we inzoomen op de belangrijkste vragen, is het goed om te vertellen dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers waarschijnlijk verplicht wordt. Dat betekent dat je je als zzp’er vanaf 2024 verplicht moet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. 

Nieuwe basisverzekering arbeidsongeschiktheid

Er komt een nieuwe basisverzekering voor alle werkenden in Nederland. Regeringspartijen hebben besloten deze collectieve verzekering verplicht wordt, of je nu in vaste dienst bent, of zelfstandig ondernemer.

Hoe dit er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Het kabinet werkt de komende tijd aan voorstellen voor de uitvoering van de plannen. Wij van IkGaStarten.nl houden je op de hoogte.