Kamp verduidelijkt kinderopvangtoeslag zzp’ers

Als antwoord op de vragen vanuit de Kamer over de koppeling van kinderopvangtoeslag aan het aantal gewerkte uren, heeft minister Kamp zijn beleid, met name voor zzp’ers verduidelijkt. Kinderopvangtoeslag berekenen in 2012 wordt anders. Vanaf 2012 ontvangen ouders alleen nog maar kinderopvangtoeslag voor de uren van de ouder die het minste werkt.

Controle uren achteraf In januari ontvangen alle toeslagontvangers een brief waarin zij nog eens geïnformeerd worden over de koppeling van kinderopvangtoeslag aan het aantal gewerkte uren. Helder zal worden gemaakt dat de koppeling op jaarbasis geldt en dat controle achteraf zal plaatsvinden. Ook wordt uitgelegd hoe zzp’ers hun gewerkte uren aannemelijk kunnen maken.

Bewijsmiddelen Alle uren die zzp’ers besteden aan hun onderneming komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Op de website van de Belastingdienst komt een lijst te staan van mogelijke bewijsmiddelen waarmee een zzp’er kan aantonen hoeveel uur er gewerkt is. Het is belangrijk dat zzp’ers zich aan deze bewijsmiddelen houden omdat de Belastingdienst deze accepteert. Medewerkers van de Belastingtelefoon krijgen een introductie om vragen van ouders en in het bijzonder zzp’ers adequaat te kunnen beantwoorden.

Lees de brief van minister Kamp >>

Updated: 17 december 2011 — 11:20