Zwartboek met klachten over Belastingdienst

De SP overhandigt 28 augustus een zwartboek van 280 klachten over de Belastingdienst van gedupeerde ouders aan staatssecretaris van Financiën Menno Snel. De klachten komen voort uit een meldpunt dat de SP deze zomer instelde, nadat bleek dat in 2014 bij zeker 300 ouders onterecht de kinderopvangtoeslag was stopgezet.

In het zwartboek wordt melding gemaakt van 280 schrijnende verhalen van mensen die in de knel raakten en soms jarenlang tienduizenden euro’s moesten terugbetalen. Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten is de Belastingdienst een machtige tegenstander die lang niet altijd de menselijke maat hanteert. Uit het zwartboek blijkt dat kleine fouten door burgers niet mogen worden gecorrigeerd en dat bewijsstukken bij de Belastingdienst regelmatig kwijtraken.

Komende week moet staatssecretaris Snel antwoord geven op meer dan 150 Kamervragen van CDA, SP en Denk over de eerdere affaire rond 300 ouders, die onrechtmatig werden aangepakt.

Updated: 28 augustus 2019 — 10:27