BV en afkoop pensioen in eigen beheer middelen?

Heeft u in 2017 gebruik gemaakt van de mogelijkheid om uw pensioen in eigen beheer af te kopen? Dan staat u wellicht nog een extra voordeel te wachten door het toepassen van de middelingsregeling.

Afkoop pensioen in eigen beheer

De afkoop van het pensioen in eigen beheer is afgehandeld via de salarisadministratie. Het inkomen en daarmee ook het tarief waartegen dit inkomen is belast in de inkomstenbelasting, zal daardoor in 2017 waarschijnlijk hoger zijn dan hetgeen gebruikelijk is.

Middelingsregeling

Met de middelingsregeling mogen de belastbare inkomens van 3 aaneensluitende jaren worden opgeteld en gedeeld door 3. Vervolgens wordt over elk van deze inkomens de belastingheffing berekend. Op het moment dat deze belastingheffing lager is dan de belasting die u daadwerkelijk heeft betaald, kunt u een teruggave krijgen.

Updated: 23 februari 2018 — 13:11