Bent u al begonnen met de invoering van werkkostenregeling (wkr)

Met ingang van 2014 zal de werkkostenregeling verplicht gesteld worden. Ondanks geluiden dat de werkkostenregeling afgeschaft zal worden lijkt het er voorlopig op dat invoering voorlopig door zal gaan. Met de werkkostenregeling veranderd er veel op het gebied van vergoedingen en verstrekkingen van  de werkgever aan de werknemer.

Het is vooral voor de werkgever van belang om tijdig te beginnen met de invoering van de werkkostenregeling. Indien een werkgever namelijk pas in 2014 begint met het invoeren van de werkkostenregeling dan kan het zijn dat een werknemer er netto op achteruit gaat. Er bestaat dan een gerede kans dat uw als werkgever dan voor een oplossing zult moeten zorgen. Begint u echter eerder dan kan de impact geringer zijn. Het is in ieder geval verstandig als u nog niet op de werkkostenregeling bent overgestapt om eens goed uw situatie te analyseren ten opzichte van een overstap naar de werkkostenregeling. De werkkostenregeling biedt namelijk de mogelijkheid van het gebruik van een vrije ruimte. Dit kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Wij helpen u graag om zaken te verhelderen. Mail ons.

Updated: 24 december 2011 — 13:31