Extern verzekerd pensioen van de BV, belastingvoordeel bij terug halen?

Soms hebben dga’s een gedeelte van hun pensioen in eigen beheer extern verzekerd. In verband met het afschaffen van pensioen in eigen beheer is er een overgangsregeling ontworpen door de belastingdienst. Deze gold aanvankelijk tot 31 december 2016 maar geldt nu tot 31 maart 2017. Vanaf 1 januari 2017 kunt u namelijk geen pensioen in eigen beheer van de BV meer opbouwen.

 

Belastingvoordeel voor uw BV

Indien er naast het pensioen in eigen beheer nog een deel extern verzekerd is, mag tot 1 april 2017 besloten worden om dit terug te halen. Vervolgens kan er gekozen worden om het pensioen in beheer om te zetten in een oudedagsverplichting volgens de wet die met ingang van 1 januari 2017 van toepassing is. Dit kan fiscaal voordeling in 2017, 2018 en 2019. Let wel op want het omzetten en terughalen vergt een goede afstemming en afweging. Uw adviseur kan u helpen met een goede beslissing en u meer uitleg geven over wat u moet doen om het pensioen om te kunnen zetten. Neem contact op voor meer informatie.