Inttrekking besluit 75% BTW prive-auto

In de praktijk heerste er veel onduidelijkheid over de btw aftrek die de ondernemer kan krijgen voor zijn privé auto. Mag hij nu wel of niet 75% van de btw aftrekken? Het desbetreffende besluit uit 2004 was tot op heden niet ingetrokken, maar de achterliggende tekst wel. Het Ministerie van Financiën heeft inmiddels het andere besluit ook ingetrokken. Nu dit besluit ook is ingetrokken geld er een nieuwe regeling. Dit betekent dat BTW alleen nog afgetrokken mag worden op basis van werkelijk gebruik. Wat ook nog een aanvullend atentiepunt is dat vanaf 1 juli 2011 woonwerk kilometers geen zakelijke kilometers meer zijn.

 

Gratis informatie!

Gratis informatie

Brochure: Uw onderneming financieel en fiscaal onder controleVoorbeeld verkoopfactuur.Checklist ondernemerschap.

Uw naam*

Bedrijfsnaam*

Uw e-mail*

Uw telefoonnummer*

Maak uw keuze:

Updated: 22 oktober 2011 — 11:10

Archief

Ambitions Accountants & Adviseurs © 2017 Frontier Theme