Weekers versoepelt overgangstermijn inzake kapitaalverzekering eigen woning

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft zijn eerdere besluit over de overgangstermijn voor de omzetting van een bestaande kapitaalverzekering in box 3 naar een KEW, SEW of BEW in box 1 aangevuld.

Per 1 januari 2013 zijn de fiscale faciliteiten voor een nieuwe kapitaalverzekering eigen woning (KEW), spaarrekening eigen woning (SEW) en beleggingsrecht eigen woning (BEW) vervallen. Voor de omzetting van een bestaande kapitaalverzekering in box 3 naar een KEW, SEW of BEW in box 1 is een overgangstermijn tot 1 april 2013 opgenomen in de Wet IB 2001.

Weekers heeft zijn eerdere besluit over de overgangstermijn aangevuld.  Het gaat om een aanvulling van het besluit van 27 februari 2013, nr. BLKB2013/322M. De ten gevolge van een tijdig verzoek aangevraagde (verhoging of verlenging van de) KEW, SEW of BEW moet uiterlijk op 31 december 2013 zijn tot stand gekomen.

Updated: 3 juni 2013 — 08:46